Firmaprofil

Firmaet er idag ejet af SSI-Metalindustri, og produktionen er fortsat på Elsenbakken.

Firmaet H.F. Hansen Maskinfabrik ApS

H.F. Hansen Maskinfabriks historie begyndte i 1944, hvor Hans Frederik Hansen efter endt uddannelse som el-installatør på Københavns Maskinmesterskole startede en el. installatør forretning på sin hjemadresse.

Kort tid herefter fusionerede han med en anden el installationsforretning, beliggende på Buddingevej 87 i Kgs. Lyngby under navnet Hansen og Jensen.

I 1954 blev forretningen udvidet til til også, at lave installation og service på oliefyr. På dette tidspunkt blev hans bror Erik ansat i virksomheden.

I 1956 begyndte HF og EH, at fabrikere oliefyr og olietanke på Buddingevej 88, med et 30m2 lokale som lager i nr. 90.
Firmaet var på dette tidspunkt omdannet til en maskinfabrik, med el. installation som bi beskæftigelse.

I 1960 blev pladsen for trang og maskinfabrikken lejede sig ind på Smørmosevej 14 i Bagsværd, hvor lokalet var 80m2. Her blev produktionen udvidet til også, at omfatte forefaldende smedearbejde, samt produktion af transportbånd til sæbepulverfabrikker. Senere blev fabrikken udvidet med endnu et lokale.

I 1963 begyndte HF og EH, at fremstille rustfri stålriste til eksisterende afløb og udviklede selv i 1966 et afløb i plastik, som fremdeles markedsføres. Maskinfabrikken begyndte ligeledes, at fremstille rottesikringer som de første i Danmark.

I 1986 var pladsen for alvor blevet for trang og maskinfabrikken købte ejendommen Elsenbakken 3 i Frederikssund, hvorfra produktionen køres fra idag.

I 1987 døde HF og maskinfabrikken blev ført videre af hans bror.

I 2001 startede produktionen af emnevaskere og rensebarer.

Firmaet er idag ejet af SSI-Metalindustri, og produktionen er fortsat på Elsenbakken nr.3-39 i Frederikssund